Broekx Johan

Johan Broekx had oorspronkelijk een heel ander beroep voor ogen, maar uiteindelijk heeft zijn passie voor de landbouw het gehaald. In 1991 nam hij het bedrijf over van zijn vader. Het bedrijf ligt in Bocholt, dat is in Noord-Limburg vlakbij de Nederlandse grens.

Naast het melkvee is er nog een belangrijke plantaardige bedrijfstak: de aardappelen. Deze teelt vormt een nuttige combinatie met de dierlijke bedrijfstak en de aardappelen zijn zeer gegeerd bij BioFresh, een belangrijke verdeler van biologische producten.

Johan heeft zich buitenshuis altijd ingezet voor de belangenbehartiging van de biologische boeren. Zijn belangrijkste engagement gaat al vele jaren naar Biomilk.be, waarvan hij sinds de start tot de zomer 2014 de voorzitter was.

Benoit

Ferme située à Francorchamps , à la sortie de l'autoroute , à une altitude de 560m , nous élevons des vaches laitières de race pie noire holstein ,

les vaches pâturent de début avril à début novembre suivant les années , leur alimentation à l'étable se compose d'herbe ensilée et foin de la ferme ; complémenté de céréales biologiques ;
ferme familiale depuis 4 générations , nous trayons 65 vaches , nous avons aussi un distributeur de lait cru à la ferme , où nous vendons aussi du fromage bioterroir et de la glace Fairebel ;
venez découvrir ces bons produits de chez nous.

Nechelput Hilde en Seppe

Bio depuis: 2010

Hilde Nechelput nam in 2009 het ouderlijke bedrijf over en is dus een jonge boerin in het landelijke Gooik, al niet zover meer van onze hoofdstad.
Recent werd een nieuwe stal gebouwd voor de dieren. De veestapel bestaat ook hier uit dubbeldoelkoeien, en dat van diverse rundveerassen.
Naast melk produceren de dieren immers ook heel wat vlees. Voor de verwerking en verkoop wordt nauw samengewerkt met een lokale biologische slager en met Voedselteams.

Lentz Rainer

Unser Betrieb liegt in den Hochardennen auf 550 m ü.NN.

Unseren Hof bewirtschaften wir, Evelyne und Rainer, gemeinsam mit Rainers Vater und einem festangestellten Arbeiter. Die 130 Fleckvieh-Kühe leben im 2002 errichteten Holzstall. Die besonderen Merkmale der Fleckvieh-Kühe sind die Doppelnutzung (Milch und Fleisch), gute Inhaltsstoffe, gute Fruchtbarkeit, starke, gesunde Klauen, dankbare, pflegeleichte Kühe. Das Jungvieh befindet sich teilweise in einem befreundeten Aufzuchtbetrieb. Die gesamte Betriebsfläche (120 ha) ist Dauergrünland.

Alle Tiere kommen von Frühjahr bis Herbst ganztags auf die Weide (80 ha in Hofnähe für Kurzrasenweide). Im Winter fressen sie Grassilage und Heu aus eigener Ernte.

Seit März 2016 sind wir Bio-Zertifiziert und Mitglied bei BioMelk-BioLait.

Im Frühjahr 2017 wurde der Bau einer modernen Heutrocknungsanlage begonnen. Ziel ist es, den kompletten Betrieb 2018 auf ausschließliche Heufütterung umzustellen, um eine noch bessere Milchqualität zu erzielen. Auch züchterisch wird versucht, die Milchqualität zu verbessern. So werden für die Zucht hauptsächlich Bullen eingesetzt, die den ß-Kapeintyp A2A2 vererben. Diese Eiweiß-Form ist für den Menschen besser verträglich.

Foeteler Luc

Unser Bauernhof befindet sich in der deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiens.
Unsere Normand-Kühe produzieren gesunde Milch aus nur hofeigenem Rau- und Kraftfutter.
Soweit die Witterung der Hoch Ardennen es erlaubt, sind alle Tiere auf den Wiesen.

Cerpentier-Decock

Bio depuis: 2017

De Meutter

Herman De Meutter is melkveehouder op de Dobbelhoeve, in Schilde bij Antwerpen. De Dobbelhoeve heeft een rijke geschiedenis en is op vele vlakken een pionier in de biologische landbouw.

Naast de melkveehouderij heeft De Dobbelhoeve nog de belangrijke groententeelt. De broer van Herman teelt er in volle grond een ruim gamma van groenten en ook veel aardappelen.

Door de zeer gunstige ligging nabij verstedelijkt gebied kunnen vele consumenten vier dagen per week verse groenten, fruit, kaas, vlees e. a. biologische producten kopen in de grote hoevewinkel van de Dobbelhoeve.

De Middeleer

Bio depuis: 1991

Wim De Middeleer baat al sinds 1991 een groot landbouwbedrijf uit in Sint-Lievens-Esse, een deelgemeente van Herzele in Oost-Vlaanderen.

Door de beschikbaarheid van ruim voldoende grond kon Wim zijn melkvee al die tijd bijna volledig voeden met voeder van het eigen bedrijf. Een klein gedeelte van de melk wordt ter plaatse verwerkt en verkocht.

Om zijn bedrijf ook voor zijn kinderen een toekomst te geven, heeft Wim nu op dezelfde locatie een biologische geitenhouderij opgestart.

Al sinds de oprichting van Biomilk.be, toen nog Biomelk Vlaanderen, is Wim de verkoper van de coöperatie. Al die tijd besteedt hij heel veel tijd aan contacten met verwerkers en aan de verkoop van de melk van de leden aan de best mogelijke prijs.

Geuns Jan

Bio depuis: 2017

De Winning is een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsplaats voor iedereen. Personen die niet (of niet meteen) aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, helpen wij om hun arbeidskansen te ontdekken en te ontwikkelen. Dit via opleiding, begeleiding, werkervaring en bemiddeling. Alles wat we doen, doen we met bijzondere aandacht en omkadering voor ons personeel. Hen laten groeien is onze grootste realisatie.
Als hoeveproducent streeft De Winning naar een korteketenlandbouw. Dit betekent dat wij het aantal schakels tussen ons en de eindklant zo laag mogelijk proberen te houden. Wij trachten onze producten zoveel mogelijk rechtstreeks aan de klant te verkopen. Enkel zo kunnen wij verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer garanderen, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.
Onze land- en tuinbouwunit is sinds 2017 biogecertificeerd. We hebben op onze boerderij een 40-tal dubbeldoelkoeien van het Fleckvieh-ras. Zij grazen op het prachtige, authentieke landschap van de vallei van de Zwarte Beek in Lummen. Naast 200.000 liter melk per jaar kan je bij De Winning ook elke maand terecht voor vleespakketten. Onze biomelk wordt onder andere verwerkt in ons eigen KarWij-ijs, in al het lekkers van onze ambachtelijke bakkerij en in de bereidingen van onze horecazaken (Bistro Martenshof in Heers, Bistro Het Vinne in Zoutleeuw, Bistro Bovy in Heusden-Zolder, Bakkerij en Koffiehuis Compani in Houthalen en Eetkafee De Winning in Lummen). Daarnaast leveren wij ook aan Voedselteams. Naast het melkvee zijn er nog zo’n 70-tal schapen en een 200-tal Mechelse koekoeken op onze boerderij.
De Winning doet ook aan groenteteelt. De tuin is ongeveer 3 hectare waarop we een 50-tal groenten kweken. Deze komen onder andere terecht in onze eigen bistro’s en bij de voedselteams.
De boerderij is vrij toegankelijk voor iedereen. Naast de boerderijdieren zijn er ook ezels, konijnen en schitterende trekpaarden. Kinderen kunnen ravotten in de speeltuin terwijl mama, papa, oma en opa in ons Eetkafee genieten van een heerlijke snack, een fris PK-biertje of koffie met een (h)eerlijk stuk taart.

De Witte Richard

Bio depuis: 2018

Mouton Dirk en Nils

De Zwaluw, in Lovendegem bij Gent, wordt officieel uitgebaat door vader en zoon Dirk en Nils Mouton, maar ook hun partners en heel wat andere mensen helpen er mee.
Er is op De Zwaluw immers van alles te doen. Centraal staat het melkveebedrijf, met de koeien in een innovatieve stal. Een gedeelte van de melk wordt verwerkt tot kaas en allerlei andere zuivelproducten. Ze worden verkocht in de hoevewinkel of op de boerenmarkt of via Voedselteams.

Ruim honderd schapen grazen in verschillende Gentse natuurgebieden; ze leveren heel wat smakelijk biologisch vlees. Naast de veeteelt startte De Zwaluw enkele jaren geleden ook met groenteteelt. Zo is het aanbod voor de rechtstreekse verkoop nog veel ruimer en is er op het bedrijf een mooie kringloop van plantaardige en dierlijke productie.

D' Hauwe Herman

Bio depuis: 2017

Herman en zijn vrouw zijn in 2017 omgeschakeld naar biologische landbouw.
Samen met zijn gezin melken ze een 120 hoogproductieve melkkoeien. Herman heeft een grote passie voor fokkerij.
Hij is ook een pionier in het zoeken naar betere bewerking technieken voor zo’n goed mogelijke voederwinning van zijn velden. Er wordt al jaren niet meer geploegd om het bodemleven te stimuleren.

Dumez-Collin Monique

Agricultrice passionnée produisant du lait Bio en Haute Ardenne avec mon mari.
Nous exploitons 39 Ha de prairie permanente en respectant un bon équilibre
entre les effluents d’élevage de la ferme et le nombre d’animaux par hectare.
La nature est forte, respectons-là avec émerveillement et apprécions la vie !

Boddez Daniël

Bio depuis: 2012

Début 2012, la ferme de la Gratière sise dans un écrin de verdure entre l'ancien et le nouveau canal Bruxelles-Charleroi s'est résolument projetée avec la BIO dans son futur.

Adam Henri & Yvette

Nous (Henri et sa femme Yvette ainsi que notre fille Aurore à mi-temps) exploitons une ferme familiale en Haute Ardenne sur les hauteurs de Malmedy dans le petit hameau de Lamonriville. C'est une ferme laitière de 95 vaches laitières et 100 jeunes bêtes red-holstein sur une étendue de 107 ha uniquement d'herbes. Nous sommes en bio depuis l'an 2000. L'étable construite en 2001 compte 200 logettes sur sable et 6 boxes sur pailles pour les veaux. La traite se fait dans une salle de traite fosse ouverte 2X6 en épi 50°.

Damien Lemaire-Pirson Laurence

Collienne Daniel et Suzanne

Depelchin Etienne

Lamberty - Lemaire

Hollands

Bio depuis: 2014

Yvette, Luc et leur fils Thomas sont situées à Teuven dans les Fourons , au cœur de la belle région des trois frontières à égale distance de Liège, Aix-la-Chapelle et Maastricht.

La Ferme est ouverte au publique que ce soit pour une visite de ferme , un golf à la ferme jeu d’équipe hilarant qui vous mènera à travers les vergers d’arbres fruitiers et fourragers ou pâturés par les vaches, ou un séjour dans les gîtes qui peuvent accueillir des groupes de 6 à 80 personnes.

En hiver, les vaches jouissent de toute la liberté et d’une épaisse couche de paille dans une grande étable ouverte ou elles reçoivent uniquement les fourrages de la ferme récoltés pendant la belle saison. Vous l’aurez compris, a famille Hollands attache une grande importance au bien-être animal.

Hanf Arno ond Ramon

Devreese

Vader en zoon Antoon en Jakob Devreese baten samen het Ranke Riet uit; hun partners Annemie en Emily werken ook nog buitenshuis.
De boerderij ligt in Lo-Reninge, in het hart van de Westhoek. Het bedrijf is vrij uitgestrekt, met gronden op drie locaties; daardoor kan alle ruwvoer maar ook het graan zelf geteeld worden.
Een gedeelte van de melk wordt geleverd aan het Hinkelspel, een ambachtelijke kaasmakerij bij Gent die van rauwe melk heerlijke goudakazen maakt.
De belangrijkste bedrijfstak is zeker de melkveehouderij, maar daarnaast worden al jarenlang tientallen schapen aangehouden. Het biolamsvlees is zeer gegeerd in de goede restaurants.
Antoon en Jakob hebben de ambitie om het bedrijf nog sterk te laten groeien en dus elk jaar nog meer melk te produceren.

Pante-Wybo

Bio depuis: 2017

Hoeve Pante is een veeteeltbedrijf met dubbeldoelkoeien. Er is een hoeve-ijs project met de naam Hoeve-ijs Z. En er zijn vleespakketten verkrijgbaar. Er worden ongeveer 50 koeien gemolken. Zedelgem is gelegen op lichte zandgrond ten zuiden van Brugge. Er wordt maximaal begraasd. Er wordt grasklaver, granen en peulvruchten geteeld. Sinds oktober 2017 is de melk biologisch gecertificeerd. Annelies maakt deel uit van het bestuur van Biomilk.be. Kinderen heten Lennert (2017) en Marilou (2019).

Maraite Karl-Josef

Meeusen Daniel

Bio depuis: 1991

Daniel Meeusen baat sinds 1991 zijn bedrijf uit in Kasterlee, gelegen in de Antwerpse Kempen.

Heel bijzonder is er het runderras: de mooie blaarkoppen. De blaarkop is een dubbeldoelkoe van het vlees-melktype met iets meer nadruk op de vlees- dan op de melkproductie.

Daniel werkt verder nog voltijds buitenshuis en staat dus elke ochtend erg vroeg op om eerst nog zijn koeien te melken en te voederen.

Michels Patrick en Christiane

Neuforge Tony & Marylène

J'ai repris l'exploitation familiale en 2015, elle comporte 35 vaches holshtein, située à Lierneux et en production bio depuis 2008.

Van Rompaey Stan en Hilde

Bio depuis: 2017

De Paardebloemhoeve is een samenwerking tussen Stan, Hilde, Sandro en Paulien.
De boerderij heeft een biologisch melkveebedrijf, een imkerij, kippenmobielen en een zelfpluktuin.

De Jong Denny

Bio depuis: 1995

Denny De Jong nam in 2007 het bedrijf over van zijn vader Jan in Geetbets in Brabant, vlakbij Limburg. Jan De Jong boerde oorspronkelijk in Noord-Brabant, Nederland. In 1995 kwam hij naar België en kort daarna schakelde hij het bedrijf om naar de biologische teelt.
De boerderij beschikt over heel wat grond waardoor veel koeien een grote plas melk kunnen produceren. Het jongvee wordt op het bedrijf van een collega verzorgd, om thuis nog meer ruimte te maken voor de koeien.
De ambitie van deze jonge boer is om zijn melkveebedrijf nog sterk te laten groeien.

Bio depuis: 2018

L'exploitation agricole se situe en plein cœur du Pays de Herve. Je l'ai reprise en 2005 en association avec mon papa. Quelques années plus tard, suite à son décès survenu inopinément, j'ai alors repris l'exploitation familiale à mon propre compte. Il s'agit maintenant de la 4ème génération d'agriculteurs.

La ferme se compose actuellement d'une soixantaine de vaches laitières de race Pie noire et Pie rouge Holstein.
Nous produisons du lait selon le mode de production biologique depuis 2018 pour la coopérative Biomilk.be, car elle a l'avantage d'opérer sur le marché local et belge.

Van Acker

Bio depuis: 2017

Van Den Steen Frank

Bio depuis: 2008

Het melkveebedrijf Van Den Steen ligt in Michelbeke, bij Brakel, in Zuidelijk Oost-Vlaanderen. De koeien grazen dus op de glooiende velden van de prachtige Vlaamse Ardennen.

De boerderij was heel lang een gemengd bedrijf met veeteelt en akkerbouw. Reeds voor de omschakeling naar bio werd er milieubewust geboerd. De omschakeling naar bio werd in 2006 ingezet. Toen werd de akkerbouw volledig ten dienste gesteld van de koeien. Sedert mei 2008 is het bedrijf volledig biologisch.

Van Gelder Koen en Annie

Bio depuis: 1999

Koen en Annie Van Gelder baten samen een melkveebedrijf uit in Herne, diep in het Pajottenland, dicht bij de taalgrens met Wallonië.
Ze startten in 1992 en schakelden al zeven jaar later om naar de biologische teelt.
De koeien staan centraal in het bedrijf, daarnaast zijn er nog gangbare mestvarkens.
Hun drie tieners helpen steeds meer mee met het vele boerderijwerk; benieuwd of een van hen later ook echt in het bedrijf stapt.

Van Laere