Partners

Rechtstreekse samenwerking

 

Sedert juli 2018 is er een stevige samenwerking met Delhaize. De biozuivelproducten van het huismerk Delhaize met ons logo er bij, zijn gemaakt met melk van koeien die leven op boerderijen die aangesloten zijn bij Biomilk.be. Daarvoor staat deze samenwerking garant. Enkel de bioproducten van Delhaize mogen ons logo dragen.

Carton Bio yoghurt

 

Exclusieve partners

 

De volgende verwerkers kopen alle biologische melk aan bij onze coöperatie en enkel bij onze coöperatie. Er is een goede samenwerking in de beste verstandhouding.

 

  • De Damse Kaasmakerij is al meer dan tien jaar afnemer van melk voor het maken van een ruim pallet van artisanale kazen. Bekend zijn de Damse mokken.
  • De melkerij Inex en de kaasmakerij Passendale zijn eveneens belangrijke afnemers en verwerkers van onze melk.
  • In Wallonië zijn er meer kleinschalige kaasmakers die de rauwe melk van Biomilk.be verwerken. Fromagerie de Bairsou ligt in Trois-ponts (Luik) en Fromagerie du Gros Chêne in Havelange (Namen).
  • Melk van de leden uit de streek van Herve wordt verwerkt in de kaasmakerij Herve Société. Er is een Hervekaas genaamd "Hervione" en de zachte "Violet". Zij worden verkocht in lokale bio-winkels onder onze eigen merknaam Bioterroir. Sinds kort worden ook melk en chocomelkverpakkingen verdeeld via deze weg. Lees meer op www.bioterroir.be.

Niet-Exclusieve partners

 

Deze verwerkers kopen een deel van hun melk aan bij onze coöperatie. Daarnaast hebben zij ook eigen melkproducenten of kopen ze aan bij derden.
 

  • De biologische kaasmakerij Vielsalm (Luxemburg) is een belangrijke partner en ook de biologische kaas uit Chimay (Henegouwen) wordt deels met onze melk gemaakt.